Informatiebijeenkomst tellers dieren en planten in De Maasheggen

Gepubliceerd: Dinsdag 01 november 2022

Afgelopen zomer zijn, op initiatief van Staatsbosbeheer, Brabants Landschap en vijf kennisorganisaties (RAVON, FLORON, Vlinderstichting, Dassenwerkgroep en SOVON), tal van diersoorten en planten in het Maasheggengebied geteld.

Op maandag 21 november worden de eerste resultaten van die tellingen gedeeld tijdens een informatiebijeenkomst in MFA Het Kruispunt in Beugen. De bijeenkomst is bedoeld voor zowel de vrijwilligers die hebben geholpen bij de monitoring én voor nieuwe geïnteresseerden die mee willen tellen.

Hoe ontwikkelt de flora en fauna in het Maasheggengebied zich? Hoe reageren planten en dieren op de verschillende vormen van beheer? En wat zijn de gevolgen van de keuze voor een meer natuurvriendelijke landbouw? Om die vragen te kunnen beantwoorden trekken in de komende jaren regelmatig vrijwilligers het UNESCO-gebied De Maasheggen in om specifieke plant- en diersoorten te tellen. 

Afgelopen jaar hebben diverse veldbijeenkomsten plaatsgevonden waarin vrijwilligers hebben geleerd hoe de verschillende soortgroepen geteld kunnen worden. Op 21 november wordt een terugkoppeling gegeven op de resultaten van afgelopen jaar en wordt vooruitgeblikt naar 2023.  Daarnaast bestaat weer de mogelijkheid om met de soortenorganisaties in gesprek te gaan. 
Wil je ook ‘telvrijwilliger’ worden en/of ben je benieuwd naar de eerste resultaten? Meld je aan voor de informatiebijeenkomst op maandag 21 november in MFA Het Kruispunt, Kerkplein 6 in Beugen. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@maasheggenunesco.com. 

‹ Terug naar overzicht/Nieuwsarchief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word 'Vriend van de Maasheggen'

Klik op onderstaande button, vul het formulier in en word ook 'Vriend van de Maasheggen'.

Word vriend
illustratie das