'Fruitstroop en gelei uit Maasheggen als delicatessen'

Smaakmaker John Hendriks

Fruitpark Groenz is een natuurlijk en creatief aangelegd fruitpark in Sambeek. Bij Groenz ligt ook een tuincafé, waar onder meer streekproducten uit De Maasheggen worden geserveerd en verkocht. Zoals de door eigenaar John Hendriks zelf bedachte én ontwikkelde appel- en perenstroop en kweekperengelei.

"Het fruitpark levert mooie producten op. Het fruit dat hier groeit, wordt zorgvuldig verwerkt tot diverse lekkernijen", zegt Hendriks. "Fruitpark Groenz is echter niet alleen een plek voor culinaire genoegens, het biedt ook educatieve en recreatieve mogelijkheden. Bezoekers kunnen hier onthaasten, wandelen, of gewoon ontspannen met een drankje op ons terras."

Fruitpark Groenz heeft zich geleidelijk ontwikkeld tot de unieke plek die het vandaag de dag is. Eigenaar John Hendriks is altijd enthousiast geweest over het samenstellen en verkopen van streekproducten. Zo verkocht hij lange tijd de Land van Cuijk Streekpakketten.
Tegenwoordig richt hij zich vooral op de productie van de appel- en perenstroop en de kweekperengelei. "Deze delicatessen zijn perfect als toevoeging aan yoghurt, op toast, of als onderdeel van een borrelplank," aldus John. Het Maasheggengebied, omgeven door de karakteristieke heggetjes, biedt een prachtige omgeving voor mensen om te wandelen en fietsen. "We bevinden ons hier tussen de natuur en een industriegebied, een ongebruikelijke locatie die een diverse groep bezoekers aantrekt," vervolgt John. "We verwelkomen regelmatige lunchgasten van bedrijven zoals Marel, MSD en GlobeMilk, die hier komen om te ontspannen. Maar we trekken ook toeristen aan die ons als een verborgen parel ontdekken. Bij Groenz geloven we in een evenwicht tussen natuur en economie, waarbij we onze omgeving promoten en koesteren zonder afbreuk te doen aan de prachtige natuur."

Deze filosofie strekt zich uit tot hun ambachtelijke benadering van productie. "We pleiten ervoor om de authenticiteit van onze producten te behouden," benadrukt John. "Alles moet puur blijven, zonder zielloze massaproductie. We besteden veel aandacht aan het creëren van ideale omstandigheden voor onze gewassen, omdat we weten dat dit de beste en meest smakelijke producten oplevert."
Groenz omarmt daarnaast de gedachte van anti-verspilling. "We verkopen ons fruit met mate en gebruiken het in gebak, ijs, jam, en persen kleine flesjes sap. Het merendeel van de oogst blijft hier ter plaatse, soms belandt het in de pakketten. Wat we aanbieden varieert met de seizoenen, afhankelijk van wat de natuur ons biedt."

Fruitpark Groenz biedt niet alleen culinair genot, maar is het hele jaar door een bestemming voor alle leeftijden. "Bezoekers kunnen hier langskomen voor een ontspannende middag op het terras, genieten van een barbecue in de natuur, high tea, brunch of deelnemen aan een leuke speurtocht in samenwerking met het waterschap," vertelt John met enthousiasme. "We kunnen zowel binnen als buiten evenementen organiseren en trekken een gevarieerd publiek aan. Wat ons allen verbindt, is onze liefde voor authenticiteit en puurheid."

Meer weten? www.groenz.nl

‹ Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word 'Vriend van de Maasheggen'

Klik op onderstaande button, vul het formulier in en word ook 'Vriend van de Maasheggen'.

Word vriend
illustratie das