In het Maasheggen gebied komt alles samen wat deze regio zo bijzonder maakt

Erik Jansen

“In het Maasheggen gebied komt alles samen wat deze regio zo bijzonder maakt”

Erik Jansen (54) uit Cuijk, toeristisch manager bij Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk

Wat betekent het Maasheggengebied voor jou?
“Ik fiets relatief veel in het gebied. Het is een heel toegankelijk, rustig en uniek gebied, met prachtige natuur. Het is overzichtelijk, niet te groot en de infrastructuur is prima.”

Het Land van Cuijk onderscheidt zich door 9 bijzondere reisbestemmingen, die het voor toeristen de moeite waard maken om meerdere dagen in de regio te verblijven. De Maasheggen is een van die bestemmingen. “Het is een van onze topbestemmingen. In het gebied komt alles samen wat deze regio zo bijzonder maakt: bijzondere natuur, unieke geschiedenis, de ligging aan het water en de talrijke religieuze bezienswaardigheden, zoals het oudste nog bewoonde klooster van Nederland in Sint Agatha. Het religieus erfgoed in het gebied biedt kansen om pelgrimeren nieuw leven in te blazen. Er zijn prachtige routes te bedenken door Oost-Brabant. Oók door de Maasheggen”, vertelt Erik. 

Wat vind je het mooiste plekje in de Maasheggen?
Als ik op de fiets het gebied in trek vind ik vooral de omgeving rondom het Veerhuis prachtig, met een mooi uitzicht op de Maas. Als wandelaar gebruik ik het Cultuurhistorisch Monument vaak als startpunt.

Wat kan er nog beter?
“Het gebied mist nog een duidelijke toegangspoort. Een plek waar je je wandel- of fietsroute kunt starten en je auto kunt parkeren. Ook zie ik kansen om het Maasheggengebied meer op de kaart te zetten met streekproducten. Het gebied leent zich natuurlijk perfect voor producten gemaakt met ingrediënten uit het gebied. Er wordt al aan een aantal streekproducten gewerkt, maar er liggen nog volop kansen. Zo maken we de Maasheggen nog interessanter. Ook zie ik wel kansen om de doelgroepen te verbreden. Zo maken nu vooral 45-plussers gebruik van het gebied. Laten we met elkaar gaan nadenken over hoe we het ook voor de jongere doelgroepen, waaronder gezinnen met kinderen, interessanter kunnen maken. Met behoud van natuurlijke waarden en historie natuurlijk!”

‹ Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word 'Vriend van de Maasheggen'

Klik op onderstaande button, vul het formulier in en word ook 'Vriend van de Maasheggen'.

Word vriend
illustratie das