Een dagje uit in de Maasheggen

Het unieke en afwisselende landschap van De Maasheggen leent zich uitstekend voor wandelingen en fietstochten. Trek er zelf op uit of maak gebruik van thematsiche routes in het gebied.
Zo kom je meer te weten over de bijzondere historie van het gebied door de Duvelsklökske-route te fietsen of de Romeinse weg te volgen. Tijdens de Fabelroute, ook geschikt voor gezinnen met kinderen, lees én hoor je vijftien eigentijdse fabels over dieren die in het Maasheggengebied leven. Of haal de wandelkaart met elf korte en iets langere wandeltochten door het Maasheggengebied bij de toegangspoorten.
Ook ruiters met paarden zijn van harte welkom! Het ruiternetwerk in De Maasheggen is recentelijk vernieuwd.
Voor waterliefhebbers is het heerlijk toeven bij met name De Kraaijenbergse Plassen. Vlotten bouwen, zeilen, bootje huren, vogels spotten of heerlijk zwemmen. 

Bezienswaardigheden
In het Maasheggengebied vind je ook bijzondere historische bezienswaardigheden zoals het oudste nog bewoonde klooster van Nederland in Sint Agatha, het Kasteel in Boxmeer of de Joodse Begraafplaats in Vierlingsbeek. Ook de wijngaard in Sint Agatha, de watermolen in Vierlingsbeek en de stuw in Sambeek zijn een bezoekje meer dan waard. Meer bijzonderheden ontdek je hier op deze pagina.

Evenementen en in de Maasheggen
De Maasheggen vormen voor veel organisaties en stichtingen een bron van inspiratie voor het organiseren van evenementen, zoals: 

Het NK Maasheggenvlechten
Het Nederlands Kampioenschap Maasheggenvlechten vindt plaats op de 2e zondag van maart. Met allerlei leuke activiteiten voor jong en oud op gebied van muziek, theater, natuur, educatie en eten & drinken.

De Maasheggenloop
Een hardloopwedstrijd op de 3e zondag van september. Alle routes lopen door het Maasheggengebied.

Daags na de Tour
Een dag na de finish van de Tour de France rijden de vedetten van het wielerpeloton alweer in Boxmeer. Een dag vol spektakel voor alle liefhebbers van wielrennen of van een goed feestje. 

Doortocht Vierdaagse
De Nijmeegse Wandelvierdaagse is het grootste wandelevenement ter wereld. De wandelaars komen op de laatste dag door het Land van Cuijk en steken bij Cuijk, via de door militairen aangelegde pontonbrug, de Maas over.

Uitagenda
Voor een actueel overzicht kun je de Uitagenda van de regio raadplegen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word 'Vriend van de Maasheggen'

Klik op onderstaande button, vul het formulier in en word ook 'Vriend van de Maasheggen'.

Word vriend
illustratie das