'Maasheggen verdient prominentere plek in wandelland'

Jessica en Barry van Boekel

Drie tot vier keer per week trekken ze er op uit. Heerlijk wandelen door natuurrijke omgevingen. Om tot rust te komen én te genieten. 
Minstens een van die wekelijkse wandelingen van Barry en Jessica van Boekel gaat door hun eigen achtertuin, het Maasheggengebied. “De Maasheggen is een prachtig gebied. Het ‘leeft’ en weet ons elke keer weer te verrassen. De Maasheggen verdient een veel prominentere plek in wandelland.”


Het Boxmeerse echtpaar wandelt elke week door De Maasheggen. “Soms een korte wandeling in de avonduren, dan weer een stevige tocht op een zaterdag of zondag door het gehele gebied. Omdat wij ook bestuurslid zijn van de Wandelvierdaagse Boxmeer en onze routes door het Maasheggengebied gaan, lopen wij de routes elk jaar helemaal na, om zeker te weten dat de routes nog correct zijn.”
Het mooist vinden Barry en Jessica de route van de voormalige betoncentrale naar het Veerhuis in Oeffelt. “Zeker als de meidoorn gaat bloeien en de paarden in de wei staan, kunnen we daar echt van genieten. Zo mooi! In de avonduren lopen we vaak over de dijk vanuit Boxmeer richting Oeffelt. Je hebt dan een prachtig vergezicht over De Maasheggen.”

Dutch Hikers

Barry en Jessica zijn fanatieke wandelaars. “Wij hebben allebei onze fysieke beperkingen, waardoor het voor ons lastig is om aan teamsport te doen. In het wandelen hebben wij onze wekelijkse sport gevonden, waar wij samen intens van kunnen genieten.”

De Boxmerenaren beperken hun wandeltochten niet tot De Maasheggen, maar gaan ook regelmatig op stap in andere omgevingen. In binnen- én buitenland. Zo hebben ze onder meer een vierdaagse in Spanje gelopen en onlangs nog de Mullerthal Trail in Luxemburg volbracht. 
Van elke wandeling maken ze foto’s, die zij delen via hun Instragram-account @dutch_hikers. “Wij zijn daarmee begonnen toen familieleden ons wilden volgen in de voorbereiding op en tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Wij stuurden in die tijd nog alle foto’s door via Whatsapp, maar dat was op een gegeven moment gewoon niet meer te doen. Wij waren meer bezig met het doorsturen van foto’s dan dat wij genoten van onze wandelingen. Onze zoon wees ons toen op Instagram. Facebook was meer voor ouderen, vond hij… Zo zijn wij ons Instagram-account gestart. Wat wij delen zijn vooral foto's van de wandelingen die wij maken - en dan met name de langere wandelingen. Het zijn voornamelijk foto's van de omgeving en de natuur die wij onderweg tegenkomen.”

Vol lof over Maasheggen

In korte tijd is Dutch_hikers uitgegroeid tot een veelbekeken (ruim 750 volgers) en vooral ook zeer gewaardeerd account. “We krijgen niet alleen meer likes en volgers, maar worden ook regelmatig benaderd met vragen over interessante wandelomgevingen. Uiteraard brengen we dan ook het Maasheggengebied ter sprake. Vaak horen we dan terug dat ze er wel van gehoord hebben, maar het nog niet kennen. We bevelen dan van harte aan om onze regio te komen bezoeken. De wandelaars die al wél zijn geweest zijn zonder uitzondering vol lof. Ze vinden het een prachtig gebied en vooral dat ze zo dicht bij de Maas langs soms eeuwenoude heggen kunnen lopen, vinden ze heel bijzonder.”  

Actiever promoten

De Maasheggen zouden actiever gepromoot mogen worden als aantrekkelijk wandelgebied, vinden Barry en Jessica. “Als je op wandelsites zoekt dan is een wandeling door en in het Maasheggengebied nauwelijks te vinden. Je moet dan echt naar de site van de Maasheggen of het Land van Cuijk. Ben je echter onbekend hier, dan weet je niet waar je moet zoeken. Het zou daarom goed zijn als we de wandelmogelijkheden in de Maasheggen nog veel breder onder de aandacht gaan brengen. Denk daarbij aan vermeldingen op de bekende wandelsites als bijvoorbeeld www.wandel.nlwww.ectiv.nlen www.wandelnet.nl, maar ook een compact boekje met wandelroutes in de Maasheggen zou een goed idee zijn. Bijvoorbeeld in combinatie met informatie over de belangrijkste bezienswaardigheden, de horeca en de verblijfsaccommodaties in de buurt. Verder zouden flyers kunnen worden gemaakt, die vervolgens niet alleen worden verspreid bij de lokale bedrijven maar ook kunnen worden meegegeven aan deelnemers aan grote wandelevenementen in de omgeving. Het zou mooi zijn als de Maasheggen hierdoor meer op het netvlies komt bij wandelaars. Wij zijn er in ieder geval trots op!”

‹ Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word 'Vriend van de Maasheggen'

Klik op onderstaande button, vul het formulier in en word ook 'Vriend van de Maasheggen'.

Word vriend
illustratie das