Maasheggen Gin: eerbetoon aan de regio

Smaakmaker Sander Graat

In Boxmeer, de thuisbasis van Sander Graat úw topSlijter, is een bijzonder product ontstaan: Maasheggen Gin. Deze unieke gin neemt je mee op een smaakvolle reis door de rijke geschiedenis en prachtige natuur van de Maasheggen. Met zijn karakteristieke mix van kruiden en bessen, brengt Maasheggen Gin een eerbetoon aan de regio en zorgt het voor een onvergetelijke drinkervaring.

De oorsprong van gin gaat terug naar onze eigen Nederlandse jenever, maar het zijn de Engelsen die het distilleerden tot iets bijzonders. Ze voegden kruiden toe om de smaak te verrijken en noemden het gin. Veel gins staan bekend om hun uitgebalanceerde kruidenprofiel - en Maasheggen Gin is daar geen uitzondering op.

Sander: "Toen de mannen van YourGin uit Nijmegen mij benaderden met het idee een eigen gin te maken, begon mijn fantasie te borrelen. Ik wilde een gin met een Boxmeerse touch en ging wat rondvragen over lokale kruiden en bloemen. Terwijl ik nog druk bezig was met contacten leggen en brainstormen kwam Gerard Kusters van Gradoen de winkel binnen. Het was uiteindelijk deze ontmoeting met Gerard die de inspiratiebron werd voor mijn gin.’

Gerard bleek namelijk Maasheggenkruiden te gebruiken in zijn bierbrouwsels. Sander nam contact op met Janneke van ‘Kruiden van de Maasheggen’ en YourGin en de vraag rees of het mogelijk was om meer dan alleen kruiden toe te voegen. Janneke deed de suggestie om gedroogde meidoornbesjes, heerlijk zoet van smaak, te gebruiken. De experts van YourGin gingen aan de slag en voegden een vleugje citroensap toe om de gin fris te houden. Zo ontstond een perfecte match. Het resultaat? Een pure gin die al op zichzelf heerlijk is. Bijna zonde om te mixen met tonic. Mocht je het toch willen, dan adviseert Sander een neutrale tonic om de smaak van de gin volledig tot zijn recht te laten komen.

Nieuwe waardering
Sander: ‘Ik realiseerde me, terwijl ik regelmatig door De Maasheggen wandel met mijn hond, dat ik me niet bewust was van de historische betekenis van dit gebied. Door Maasheggen Gin te creëren, ben ik echt onder de indruk geraakt van de geschiedenis en de natuurrijke omgeving. Het is daarom niet alleen een smaakvol drankje, maar ook een kleine ode aan de regio. Want De Maasheggen zien er niet alleen prachtig uit, het smaakt ook nog eens heerlijk!’

Ontdek de smaak van de Maasheggen met een unieke gin-ervaring. Geniet van de rijke geschiedenis, de prachtige natuur en het ambachtelijke vakmanschap dat schuilgaat achter deze bijzondere creatie. Maasheggen Gin, een waar genot voor de zintuigen.

‹ Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word 'Vriend van de Maasheggen'

Klik op onderstaande button, vul het formulier in en word ook 'Vriend van de Maasheggen'.

Word vriend
illustratie das