'Pure producten, met een vleugje Maasheggen'

Smaakmakers Erik en Suuz Willems

In de vruchtbare Maasheggen, waar mens en natuur al eeuwenlang samenwerken, wonen, werken en leven Erik en Suuz Willems. Ze zetten zich in voor het behoud van deze bijzondere omgeving. Samen runnen ze camping De Brembroeken en verkopen ze een uitgebreid assortiment aan vlees, van hamburgers tot soepvlees en van stoofvlees tot gehakt. De hamburgers worden voor het eerst gepresenteerd tijdens het NK Maasheggenvlechten 2024. De vleesproducten zijn verkrijgbaar op de camping in Vortum Mullem.

Maasheggenvlees
Het concept van Maasheggenvlees gaat verder dan puur een product. Het draait om duurzaamheid en weten wat je eet. Met oog op de toekomst streven ze ernaar om naast vers vlees ook lang houdbare vleesproducten aan te bieden, zoals een mooie droge worst. De worst zou een mooie aanvulling, in de plaats van de hamburgers, zijn op het bestaande assortiment van de Smaak van de Maasheggen, dat ook bij De Brembroeken te koop is. Ook blijven ze voortdurend innoveren met nieuwe ideeën, zoals het houden van enkele varkens voor het vlees.

Suuz: "Het fijne van de Smaak van de Maasheggen vinden wij de kwaliteit. Het verschil met producten uit de supermarkt is duidelijk. Er zit bij ons echt letterlijk smaak aan, doordat iedereen pure producten gebruikt, het ambachtelijk wordt bereid en uiteraard met een vleugje Maasheggen. 
Dat geldt ook voor ons vlees. We werken met MRIJ-koeien, afkomstig uit de regio's langs de Maas, Rijn en IJssel. Het is een oud Nederlands runderras dat al lange tijd graast in De Maasheggen. Het vlees van deze koeien staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit en daarom hebben wij voor deze koeien gekozen. Hiermee behouden wij de authentieke smaken van de streek. De positieve reacties stromen binnen van tevreden klanten die zelfs foto's delen van hun creaties. Dat is zo leuk, krijgen we ineens een foto van een broodje hamburger of van een mooie kop soep. Dat is toch superleuk?!"

Erik voegt toe: "We koken ook een paar keer per week op de camping. Vaak nemen gasten extra vlees mee naar huis als ze vertrekken. Dat is het grootste compliment wat we kunnen krijgen natuurlijk. Maar voor ons gaat het verder dan alleen het vlees; het is een verhaal van verbinding en gemeenschap. Door verschillende activiteiten te organiseren en samen te werken met lokale initiatieven zoals Slabox en Ontdek Vierlingsbeek en Overloon, proberen wij bij te dragen aan de bloei van de hele regio."

Liefde voor de Maasheggen
Erik is al de vierde generatie die opgroeit bij De Brembroeken, grenzend aan De Maasheggen. Hoewel sommigen zouden verwachten dat na zoveel jaar de liefde voor het gebied verwatert, is niets minder waar. Zo organiseren zij workshops Maasheggenvlechten en de Maasheggenmarkt. Erik en Suuz blijven de trots van De Maasheggen uitdragen, met elk stukje vlees dat ze presenteren en elk verhaal dat ze delen. Hun inzet voor samenwerking en verbinding is niet alleen voelbaar in hun producten, maar ook in de warme gemeenschap die ze helpen te creëren in dit prachtige stukje Nederlandse natuur.

Meer weten? Bezoek www.brembroeken.nl.

‹ Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word 'Vriend van de Maasheggen'

Klik op onderstaande button, vul het formulier in en word ook 'Vriend van de Maasheggen'.

Word vriend
illustratie das