Een rustpunt in de Maasheggen. Die uitdaging zagen we wel zitten

Lieke en Isabel van het Veerhuis

Lieke van Erp (23) en Isabel Widdershoven (24), bedrijfsleidsters bij Het Veerhuis in Oeffelt

Het Veerhuis ligt in de Oeffelter Meent. Na een lange verbouwing en veel nieuwsgierige blikken van voorbijgaande fietsers en wandelaars opende het Veerhuis in de zomer van 2018 opnieuw haar deuren. Met twee nieuwe eigenaren en in een nieuw jasje biedt dit Grand Café aan de Maas een uitvalbasis voor iedereen die van het gebied wil genieten. We spraken bedrijfsleidsters Lieke van Erp en Isabel Widdershoven onder het genot van een kopje koffie.

Wat betekent het Maasheggengebied voor jullie?

De nieuwe eigenaren van Het Veerhuis, Arjen en Maarten komen uit Nijmegen en hebben daar drie succesvolle horecazaken. Toen ze de kans kregen om het Oeffeltse horecapand nieuw leven in te blazen grepen ze dat met beide handen aan. “Het is een mooie uitdaging voor ons als team”, vertelt Isabel. “De cafés op de Grote Markt in Nijmegen hebben een heel ander karakter en focussen zich op andere doelgroepen. Een café in het buitengebied is heel anders. We willen echt een rustpunt worden hier, dat is nieuw voor ons. Spannend, maar erg leuk!”

Het komende jaar wordt de bovenverdieping verder verbouwd. “Hier komen vakantieappartementen. We hopen dat deze in de zomer van 2020 gereed zijn voor de verhuur”. Ook wordt de schuur gelegen achter het pand opgeknapt. “Hoe we de schuur gaan gebruiken, weten we nog niet precies. Dat laten we ook een beetje afhangen van de behoeftes vanuit het gebied”.

Wat vind je het mooiste plekje van de Maasheggen?

Door alle drukte zijn ze er zelf nog niet aan toegekomen te wandelen in het gebied. “Maar het staat zeker op ons actielijstje!”. Binnenkort komt ook de boswachter Wessel Pruissen langs om ons meer te vertellen over de UNESCO Man & Biosphere status en wat dit betekent voor het gebied. We willen meer leren over hoe wij als bedrijf rekening kunnen houden met de omgeving en met het landschap”, vertelt Lieke.

Wat zou er beter kunnen?

“Er is op dit moment nog geen duidelijk startpunt en we krijgen veel vragen van gasten over waar ze het beste naar toe kunnen wandelen en wat de mooie routes zijn. We hebben al wel wat informatie gekregen van verschillende recreatiebureaus maar dit kan denk ik nog beter. Ook mist er nog informatie in het gebied over ruiterroutes. Ik denk dat er nog wel een slag te slaan is in de informatievoorziening richting wandelaars en fietsers!”

Voor meer informatie over het Veerhuis kijk op www.hetveerhuisoeffelt.nl 

‹ Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word 'Vriend van de Maasheggen'

Klik op onderstaande button, vul het formulier in en word ook 'Vriend van de Maasheggen'.

Word vriend
illustratie das