'Brood zoals Maasheggenbrood bedoeld is'

Smaakmaker Cris Daniëls

Voor Cris Daniels, de man achter Bakker Fijnebol, was het bakken van brood aanvankelijk niet meer dan een hobby. Heerlijke broodjes bakken voor vrienden en familie, vaak voorafgaande aan feestdagen en andere bijzondere gelegenheden.  Maar al snel kreeg hij ook verzoeken van anderen. Of hij ook voor hen brood wilde bakken. Zo werd het hobbyproject een bloeiende, kleinschalige onderneming. "Ik wil met mijn brood terug naar de basis", zegt Cris. "Eerlijke, pure en ambachtelijke lekkernijen zonder overbodige toevoegingen. Brood zoals brood bedoeld is."

Cris heeft jarenlang in een bakkerij gewerkt voordat hij de overstap naar een ander werkgebied maakte. De liefde voor het bakken is echter gebleven. ‘Ik begon met een bescheiden keukenproject, met niet meer dan een simpele keukenmachine. Het groeide al snel uit tot een professionele bakkerij die ons hele huis in beslag nam. Toen we verhuisden, greep ik de kans om de garage om te toveren tot een kleinschalige bakkerij. Elke week heb ik een vaste klantenkring die ik via een groepsapp op de hoogte houdt van het wekelijkse aanbod. Ik post de lijst en zij reageren wat ze eventueel willen. Door deze directe interactie met klanten voorkom ik overschotten en kan ik nieuwe en experimentele producten introduceren, zoals melkvrije opties."
Zijn brood, krentenbollen en nog veel meer zijn geliefd bij zowel particuliere klanten als lokale dagbestedingen en horecagelegenheden.

Maasheggenbroodjes
"Een van mijn meest bijzondere creaties is het Maasheggenbroodje. Geïnspireerd door de kruiden die Janneke en Marloes van de Kruiden van de Maasheggen gebruiken in hun thee. Ik besloot om in overleg met hen een broodproduct te creëren met diezelfde kruiden. Ik experimenteerde en samen bleven we proeven tot het eindresultaat een feit was. Ik hoop in de toekomst ook lokaal graan te kunnen gebruiken. Nu zijn de Maasheggenbroodjes te vinden bij lokale hotspots, zoals de Douairière in Boxmeer."
Cris Daniëls is sinds enige tijd ook lid van het enthousiaste clubje producenten, dat zich heeft verzameld in Smaak van de Maasheggen. Met trots presenteert hij zijn ambachtelijke lekkernijen, onder meer op streekmarkten en proeverijen. Cris: "Het is prachtig om te zien hoeveel mooie Maasheggenproducten er zijn."
Zijn Maasheggenbroodjes zijn vers het lekkerst. Om die reden vind je de broodjes ook niet terug in de Maasheggenpakketten die worden aangeboden. Cris denkt na over het ontwikkelen van een ander product (Maasheggenkoekjes als voorbeeld) dat wél onderdeel van het pakket kan worden. 

Bakker Fijnebol
Hoe kwam de naam Bakker Fijnebol eigenlijk tot stand? Elke avond las Cris zijn dochter Loes voor uit het boek 'Pietje Puk,' en de naam van de bakker in het verhaal, Bakker Fijnebol, voelde als een passende keuze. Na contact te hebben gezocht met de erfgename van schrijver Henri Arnoldus, kreeg Cris toestemming om de naam Bakker Fijnebol te gaan gebruiken.

De passie en toewijding van Cris van Fijnebol zijn uitstekend te proeven in zijn eerlijke en ambachtelijke brood met liefde gepresenteerd aan zijn groeiende klantenkring.
www.bakkerfijnebol.nl 

 

‹ Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word 'Vriend van de Maasheggen'

Klik op onderstaande button, vul het formulier in en word ook 'Vriend van de Maasheggen'.

Word vriend
illustratie das