Donatie aan IVN De Maasvallei door Smaak van de Maasheggen

Gepubliceerd: Maandag 11 maart 2024

IVN De Maasvallei heeft een cheque van € 1.250,00 ontvangen. De donatie is gedaan door Smaak van de Maasheggen, het collectief van ondernemers die streekproducten maken met ingrediënten uit het UNESCO-gebied De Maasheggen.

De cheque werd overhandigd tijdens het Nederlands Kampioenschap Maasheggenvlechten. Het bestuur van IVN De Maasvallei was blij met de financiële bijdrage. “Het is een waardering én een aanmoediging tegelijkertijd. Wij gaan deze donatie weer ten goede laten komen aan De Maasheggen”, aldus IVN De Maasvallei 

In Smaak van de Maasheggen werken negen producenten van Maasheggenproducten samen: brouwerij Gradoen (bier), Kruiden van de Maasheggen (theemelanges), De Aanmakerij (siroop), imkerij De Moassense Berg (honing), Fruitpark Groenz (fruitbeleg), Groenings Hofke (fruitsap), Bakker Fijnebol (brood met kruiden uit De Maasheggen), slijterij Sander Graat (Maasheggengin) en De Brembroeken (Maasheggenburger). 

Bij de start van hun samenwerking hebben de deelnemers afgesproken dat zij jaarlijks 5% van hun omzet doneren aan een project of een organisatie die zich inzet voor het behoud of de versterking van het Maasheggenlandschap. Vorig jaar ontving stichting Landschapsbeheer Boxmeer (SlaBox) al een bedrag van € 850,00.

De Maasheggenproducten zijn te koop bij de deelnemende ondernemers. Er zijn ook, in verschillende prijsklassen, zeven cadeaupakketten samengesteld. De pakketten zijn te koop bij Het Veerhuis in Oeffelt, de vestigingen van PLUS Verbeeten in Vierlingsbeek en Overloon, Landal de Vers in Overloon, De Brembroeken in Vortum-Mullem en Fruitpark Groenz in Boxmeer. Kijk voor meer informatie over de producten, de makers en de pakketten op www.smaakvandemaasheggen.nl

‹ Terug naar overzicht/Nieuwsarchief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word 'Vriend van de Maasheggen'

Klik op onderstaande button, vul het formulier in en word ook 'Vriend van de Maasheggen'.

Word vriend
illustratie das