Team Proboom wint NK Maasheggenvlechten

Gepubliceerd: Woensdag 13 maart 2024

Het team Proboom uit Cuijk is de winnaar geworden van het 18e Nederlands kampioenschap Maasheggenvlechten.  Zo’n 4000 mensen, waaronder veel gezinnen met jonge kinderen, bezochten op 10 maart het kampioenschap, dat voor het tweede achtereenvolgende maal werd gehouden in de omgeving van Portaal de Vilt (tussen Beugen en Oeffelt).

Een recordaantal van 57 teams had zich ingeschreven voor het NK. Daarmee waren er in totaal 250 vlechters aan het werk. Met deze aantallen is dit kampioenschap waarschijnlijkhet grootste heggenvlechtevenement van (West-)Europa.
De strijd om de felbegeerde Gouden Hiep werd uiteindelijk gewonnen door het team ProBoom uit Cuijk bestaande uit captain Marcel Koot, Ton Hermanussen, Joep Hermanussen en Stef Vergeest. Op de tweede plaats eindigde het team van Staatsbosbeheer 1. Team Mit d’n stroam mit (Slabox) werd derde. Op de vierde en vijfde plaats eindigden respectievelijk Waterschap Limburg en team 3 van HAS den Bosch.

De Zilveren Halve Maan

De familie Grutters heeft een aantal jaren geleden een prijs beschikbaar gesteld voor de best uitgegroeide gevlochten heg van het voorgaande jaar. Deze Zilveren Halve Maan werd uitgereikt aan vader en zoon Nellissen uit Venraij (team Berly Fleur). Zij vlochten op 12 maart 2023 de heg die nu de beste uitgroei liet zien.

De toekomst van het Maasheggenvlechten 

Met de toekomst van het Maasheggenvlechten zit het ook wel goed. Naast de studententeams van de Wageningen Universiteit was er dit jaar ook een team van de universiteit van Nijmegen. Hogeschool van Hall/Larenstein Velp had drie teams afgevaardigd naar Oeffelt. De HAS Den Bosch kon niet achterblijven en werd ook vertegenwoordigd door drie teams. Zelfs een leerlingenteam van het Elzendaalcollege had vooraf goed geoefend om mee te kunnen doen.

De 19e editie van het kampioenschap staat gepland voor 9 maart 2025.

 

 

‹ Terug naar overzicht/Nieuwsarchief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word 'Vriend van de Maasheggen'

Klik op onderstaande button, vul het formulier in en word ook 'Vriend van de Maasheggen'.

Word vriend
illustratie das