NK Maasheggenvlechten 2022: geen publiek maart wel winnend team

Gepubliceerd: Maandag 14 maart 2022

Na de gedwongen afgelasting van het NK Maasheggenvlechten in 2021, leek het er lang op dat ook de 16de editie van dit kampioenschap in 2022 niet door zou kunnen gaan. De versoepeling van de coronamaatregelen kwam voor de Stichting Landschapsbeheer Boxmeer (Slabox) te laat om een groot publieksevenement te kunnen organiseren. Een kleinschalig evenement met alleen vlechters bleek echter wel haalbaar. Afgelopen zondag streden 36 teams van vlechters, zonder publiek, om de Gouden Hiep. Het team van Alles over Groenbeheer werd de winnaar.

Bijzonder was dat dit jaar zes universiteitsteams deelnamen aan het kampioenschap. Drie studententeams vertegenwoordigden de universiteit van Wageningen en de drie teams de Radboud universiteit uit Nijmegen. 
De 36 teams hebben er samen voor gezorgd dat het Maasheggengebied 300 meter gevlochten heg rijker geworden is. De jury stond na 5 uur vlechten voor de moeilijke taak een volgorde van beste vlechters te bepalen. De winnaar van de Gouden Hiep 2022 werd het team Alles over Groenbeheer. De studenten van Team Wageningen 1 werden tweede en het Slabox-vrijwilligersteam De Botte Bijl derde. De organisatie kijkt, ondanks het ontbreken van publiek, terug op een geslaagd NK Maasheggenvlechten 2022.  Stichting Landschapsbeheer Boxmeer kijkt er al naar uit om in 2023 weer een breed programma aan te kunnen bieden op de tweede zondag van maart (12 maart 2023).

‹ Terug naar overzicht/Nieuwsarchief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word 'Vriend van de Maasheggen'

Klik op onderstaande button, vul het formulier in en word ook 'Vriend van de Maasheggen'.

Word vriend
illustratie das