'Alleen door samen te werken kan uniek landschap worden behouden'

Gepubliceerd: Woensdag 27 januari 2021

'Het succes van de Maasheggen' is de kop boven een column in het januarinummer van het magazine De Levende Natuur. De column is geschreven door hoogleraar Noëlle Aarts. Zij is verbonden aan het wetenschappelijk programma van Maasheggen UNESCO.

Aarts steekt in haar column de loftrompet over hoe partijen met verschillende belangen met elkaar samenwerken in De Maasheggen: "De sleutel van het succes van het Maasheggengebied ligt in het feit dat verschillende belanghebbenden zich vanuit verschillende motivaties verantwoordelijk voelen om de heggen in stand te houden en samenwerken om nieuwe mogelijkheden te verkennen en te realiseren. Er is sprake van een groot besef van wederzijdse afhankelijkheid: alleen door samen te werken kunnen belangrijke stappen worden gezet en kan het unieke landschap worden behouden."

Afstudeerproject 

Noëlle Aarts verwijst in haar column naar 'Een samenspel van landbouw en cultuur', het afstudeerproejct van Eline Koelman. Zij volgde de masteropleiding Science in Society op de Radbouw Universiteit in Nijmegen. "Het onderzoek van Koelman bevestigt nog eens dat het versterken van de lokale cultuur essentieel is voor het behoud van de natuur. Dat lokale initiatieven waar mensen om diverse redenen graag aan bijdragen het verschil maken. Dat die initiatieven door overheden worden erkend en gewaardeerd. En dat goede voorbeelden navolging verdienen."

Lees hier het onderzoek van Eline Koelman

‹ Terug naar overzicht/Nieuwsarchief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word 'Vriend van de Maasheggen'

Klik op onderstaande button, vul het formulier in en word ook 'Vriend van de Maasheggen'.

Word vriend
illustratie das