Josan Meijers nieuwe voorzitter Maasheggen UNESCO

Gepubliceerd: Vrijdag 20 maart 2020

Josan Meijers (64) is benoemd tot voorzitter van de stuurgroep Noordelijke Maasvallei / Maasheggen UNESCO. Zij volgt in die rol Co Verdaas op.

Josan Meijers was eerder onder meer gedeputeerde van de provincie Gelderland. Sinds vorig jaar is zij waarnemend burgemeester van de gemeente Lingewaard. 
Als voorzitter van de stuurgroep geeft Meijers leiding aan het overleg, waarin bestuurders van onder meer de gemeenten Cuijk en Boxmeer, Staatsbosbeheer, Vereniging Nederlands Cultuurlandschap, Brabants Landschap, waterschap Aa en Maas, ZLTO en de provincies Brabant en Limburg zitting hebben. Daarnaast gaat de voorzitter van de stuurgroep in gesprek met andere partijen en potentiële partners, die op enigerlei wijze een bijdrage kunnen leveren aan de instandhouding van het oudste cultuurlandschap van Nederland.
Josan Meijers is blij met haar benoeming: “Het is een hele eer om voorzitter te mogen zijn van deze prachtige gebiedsontwikkeling, die niet voor niets, als enige in Nederland, het predicaat UNESCO Man and Biosphere draagt. De Maasheggen is een gebied vol cultuurhistorie en een prachtig voorbeeld van voorbeeldige samenwerking van mens, landschap en natuur. Het is van belang dat veel mensen van alle leeftijden kunnen genieten en leren van het unieke, historische en natuurrijke landschap. En ook dat nog meer mensen betrokken raken bij bescherming en waar nodig herstel van de Maasheggen. Er liggen erg veel kansen voor vernieuwing, herstel en recreatie in het gebied. Daar zet ik mij heel graag voor in!”

‹ Terug naar overzicht/Nieuwsarchief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word 'Vriend van de Maasheggen'

Klik op onderstaande button, vul het formulier in en word ook 'Vriend van de Maasheggen'.

Word vriend
illustratie das