MaasheggenKids laat kinderen Maasheggen ontdekken

Gepubliceerd: Woensdag 21 februari 2024

In De Maasheggen is ook voor kinderen van alles te ontdekken en beleven. Veel organisaties zijn in het gebied actief, met elk een eigen aanbod. Om ervoor te zorgen dat kinderen gemakkelijk kunnen vinden wat er allemaal te doen is, wordt een online plek gemaakt waar alle activiteiten voor kinderen in de Maasheggen overzichtelijk samenkomen: Maasheggenkids.nl

Tot het zover is, zie je op MaasheggenKids.nl wat er allemaal te beleven is tijdens het Nederlands Kampioenschap Maasheggenvlechten op zondag 10 maart in Oeffelt. Tijdens dat NK wordt MaasheggenKids feestelijk gelanceerd met een leuke Maasheggenkids Ontdekkingstocht en tal van kinderactiviteiten. Meer informatie: www.MaasheggenKids.nl

Activiteiten voor kinderen

Hoe goed ken jij de Maasheggen? Haal tijdens het NK Maasheggenvlechten een ontdekkingstocht en pen op bij de infotent van MaasheggenKids en kraak de kluis! Door MaasheggenKids-activiteiten te doen en vragen te beantwoorden, verzamel je cijfers. Samen vormen ze een code waarmee je de MaasheggenKids-Kluis kunt openen. In deze kluis zit iets leuks voor jou! En er is nog véél meer. Wat dacht je van een workshop macrofotografie met je mobiel (vanuit MaasheggenKids), uilenballen uitpluizen, zelf een pijl en boog maken en daarmee schieten en de natuur ontdekken met alle zintuigen (IVN). Ook kunnen kinderen lekker broodjes bakken boven het kampvuur en op beverexcursie (Staatsbosbeheer), een dijkwachtersdiploma halen (waterschap), boetseren met rivierklei en wilgentenen vlechten (IVN). En er zijn alpaca’s, schapen, lammetjes, runderen en trekpaarden die zich graag laten bewonderen. 

NK Maasheggenvlechten

Al deze kinderactiviteiten vinden plaats op het terrein van het 18e Nederlands Kampioenschap Maasheggenvlechten. Het NK vindt plaats op zondag 10 maart 2024 van 11.00 tot 16.00 uur op Portaal De Vilt aan de Beugenseweg in Oeffelt.

Organisatie

MaasheggenKids is een initiatief van Maasheggen Unesco en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit Regio Deal Noordoost Brabant. Samenwerkingen met IVN, Stichting Landschapsbeheer Boxmeer, Staatsbosbeheer, Waterschap Aa en Maas, Brabants Landschap en Vereniging Nederlands Cultuurlandschap, maken MaasheggenKids mogelijk.

‹ Terug naar overzicht/Nieuwsarchief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word 'Vriend van de Maasheggen'

Klik op onderstaande button, vul het formulier in en word ook 'Vriend van de Maasheggen'.

Word vriend
illustratie das