Team Grutters wint NK Maasheggenvlechten 2023

Gepubliceerd: Maandag 27 maart 2023

Op zondag 12 maart vond het 17de Nederlands Kampioenschap Maasheggenvlechten plaats in Oeffelt. Portaal de Vilt was ditmaal de plek waar de wedstrijd plaats vond. Team Grutters uit Oeffelt werd, inmiddels alweer voor de derde keer, Nederlands Kampioen.

Tijdens deze editie streden 44 teams om de felbegeerde wisseltrofee. Meer dan 200 vlechters waren aan het kappen, zagen, snoeien en vlechten. Het Land van Cuijk was goed vertegenwoordigd, maar ook de studenten van de universiteit van Wageningen weten Oeffelt inmiddels ook te vinden. Met maar liefst zes teams namen zij deel aan dit kampioenschap.  

Naast Maasheggenstijl werd er ook gevlochten in buitenlandse stijlen. Zo was er naast de Engelse stijl ook de Ierse, Welsh, Franse, en een Belgische stijl vertegenwoordigd. Vanuit Ierland was hun kampioen Clive Lyttle afgereisd naar Oeffelt om zijn vlechtkunsten te laten zien. 

Samenwerking met manege Sprong Vooruit

Organisator Stichting Landschapsbeheer Boxmeer had in de voorbereiding naar dit kampioenschap de samenwerking gezocht met manege Sprong Vooruit. Samen met Bas en Sanne van de manege hadden de organisatoren van Slabox voor een mooi programma gezorgd voor de bezoekers. De jeugdafdeling van IVN Maasvallei verzorgde een uitgebreid aanbod van creatieve activiteiten. Kinderen die van paarden houden, konden hun hartje ophalen in de manege.

De winnende teams

Maar uiteindelijk gaat het toch om de wisseltrofee de Gouden Hiep. Team Grutters, bestaande uit Antoon Grutters, Paul Grutters, Henk Grutters en Piet Peters uit Oeffelt, kreeg de beste beoordeling van de deskundige jury. De Toppers uit Vierlingsbeek bestaande uit Peter Stevens, Wim Geurts, Henny de Haas en Rinaldo Derks van de Ven werden tweede. Op de derde plaats eindigde het team Loerangel uit Boxmeer (Bert Guntlisbergen, Walter Claassen en Guido van Oorschot). 

Ieder jaar wordt ook de prijs van de best uitgelopen meidoornhaag van het vorige kampioenschap uitgereikt. Het team Mit d'n stroam mit'  uit Boxmeer (Wim van Lanen, Christel Roelofs, Maureen van Lanen) kreeg voor een jaar de Zilveren Halve Maan mee naar huis.

Het team van Marijn Schippers, Luke Schippers en Libby van den Besselaar van Behoud Groen Erfgoed Harmelen kregen de John French award voor het beste kapwerk op dit kampioenschap.

 

‹ Terug naar overzicht/Nieuwsarchief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word 'Vriend van de Maasheggen'

Klik op onderstaande button, vul het formulier in en word ook 'Vriend van de Maasheggen'.

Word vriend
illustratie das