Gebiedsatlas

De beste manier om het Maasheggengebied te ervaren is om er zelf heen te gaan. Dat neemt niet weg dat je veel over het gebied kunt leren aan de hand van kaarten. In het Maasheggengebied valt meer te ontdekken dan je met het blote oog kunt zien.

Tal van organisaties verzamelen gegevens over het gebied. Zo houdt bijvoorbeeld waterschap Aa en Maas het watersysteem in de gaten, werken de gemeenten samen aan de recreatieve infrastructuur en houdt de provincie Noord-Brabant bij hoe het natuurbeheer verloopt. Ze gebruiken al die gegevens voor analyses, om zo een beter inzicht in het gebied te krijgen.

Om deze informatie beter toegankelijk te maken is de gebiedsatlas Maasheggen ontwikkeld. De gebiedsatlas brengt met interactieve kaarten informatie samen over onderwerpen als recreatie, cultuurhistorie, natuur, water en klimaatadaptatie.
Ontdek bijvoorbeeld hoe het landschap er honderd jaar geleden uit zag, bekijk voorspellingen over de toekomstige effecten van klimaatverandering en beleef het gebied op een nieuwe manier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word 'Vriend van de Maasheggen'

Klik op onderstaande button, vul het formulier in en word ook 'Vriend van de Maasheggen'.

Word vriend
illustratie das