‘Wandelen in Maasheggen maakt problemen lichter en luchtiger’

Petra Denen en Marieke Kersten

De kleurrijke natuur, soms het gekwetter van vogels en dan weer de weldadige rust; ze inspireren deelnemers aan Walk-Two-Talk om bij zichzelf naar binnen te kijken. Om zich af te vragen of ze nog wel zo gelukkig worden van wat zij doen. Of om nieuwe ideeën op te doen.
“Buiten, in de natuur, worden problemen lichter en luchtiger”, weten Petra Denen en Marieke Kersten uit ervaring. Zij zijn de oprichters van Walk-Two-Talk, dat sinds begin dit jaar wandelcoaching door het Maasheggengebied aanbiedt. 

Petra Denen (petradenen.nl) en Marieke Kersten (Marieke Kersten Life Coaching) hebben al langere tijd een eigen coachpraktijk. Beiden hebben een praktijkruimte op het erf van De Schutkooi in Vortum-Mullem, aan de rand van de Maasheggen.
In Walk-Two-Talk werken ze samen. Wie worstelt met een vraagstuk en niet goed weet hoe het op te lossen, gaat samen met Petra of Marieke op pad. “In minder dan een uur proberen we, al wandelend door de Maasheggen, een antwoord te vinden op de vraag van de deelnemer.” Die vragen kunnen variëren van ‘wil ik wel verder met mijn bedrijf’ en ‘hoe zorg ik ervoor dat ik meer tijd krijg voor mijn gezin?’ tot ‘ik ervaar veel werkstress, maar wil me niet ziekmelden’ en ‘hoe verhoog ik mijn werkplezier?’. De deelnemers aan de coachingsessies zijn vooral ondernemers en medewerkers van bedrijven, maar soms ook particulieren die zich op eigen initiatief aanmelden. 

Natuur als metafoor
“Bewustwording gaat sneller als je gebruikt maakt van de natuur als metafoor”, zeggen Petra en Marieke. “De Maas die stroomt, eenden die zich laten meevoeren door de stroming, een hertje dat plotseling oversteekt, vogels die zich laten horen. Door hier heel bewust bij stil te staan en dat wat je in de Maasheggen tegenkomt als metafoor te gebruiken, krijgen mensen nieuwe inzichten. Stappen we over de boom die op ons pad ligt heen of lopen we er ómheen? Blijven we de gebaande paden volgen of durven we ook af te wijken? Zelfs het weer gebruiken we als metafoor in onze gesprekken. Denk aan de zonneschijn die na de regen komt…”

Meerwaarde van wandelcoaching
Petra en Marieke starten hun wandeling meestal vanuit De Schutkooi. Zij hebben vaste routes die zij vaker bewandelen. “We laten het aan het moment over welke route we kiezen. Soms vragen we de mensen zelf om een pad te kiezen.” Uiteraard wordt bij het bepalen van de routes rekening gehouden met de afstand van anderhalve meter, die sinds de verspreiding van het Coronavirus in acht moet worden genomen.
Petra en Marieke zijn overtuigd van de meerwaarde van wandelcoaching. “Mensen komen fysiek en mentaal in beweging. Ze worden bewust en onbewust gestimuleerd om denken en gevoel dichter bij elkaar te brengen. Praten wordt ook gemakkelijker door naast elkaar te lopen. Bovendien werkt een natuurlijke omgeving relativerend én ontspannend.”
Het resultaat is ernaar, weten Petra en Marieke. “Wandelen inspireert. Het geeft ruimte voor nieuwe ideeën en andere perspectieven. Behalve zinvol is het ook nog leuk en gezond. Wij zorgen er in ieder geval voor dat je met een positief gevoel naar huis gaat.”

Nieuwsgierig geworden naar Walk-Two-Talk? Bezoek de website www.walk-two-talk.nl of bel met Petra Denen (06-46902699) of met Marieke Kersten (06-11564823).

 

‹ Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word 'Vriend van de Maasheggen'

Klik op onderstaande button, vul het formulier in en word ook 'Vriend van de Maasheggen'.

Word vriend
illustratie das